Events

In desfasurare
O seară de „Poezie Vie la Chișinău”. În cadrul recitalului poetic inedit, vor participa cu lecturi din creațiile proprii, poeții din România: Leonard Matei, Corneliu O. Rodeanu, Costel Stancu, Adrian Suciu, Simona Toma. „Poezia Vie” din Republica Moldova va fi reprezentată de poeții: Emilian Galaicu-Păun, Nicolae Popa, Irina Nechit, Maria Pilchin, Ivan Pilchin, Moni Stănilă, Alexandru Vakulovski, Ronin Terente, Ioana Isac, Silvia Goteanschi, Iraida Darmancev, Victor Fală, Rodica Gotca, Virgil Butnaru și Oxana Gherman.
Finalizat
BM „B.P. Hasdeu” organizează Colocviile de vară , ed. X-a, cu genericul „Contribuția bibliotecii publice la valorificarea memoriei locale”. Evenimentul este organizat în contextul celei de-a 585-a aniversări de la prima atestare documentară a orașului Chișinău, urmărind scopul de a evidenția contribuțiile bibliotecilor publice, dar și eforturile bibliotecarilor de a valorifica și promova istoria locală. În cadrul evenimentului se vor reuni specialiști bibliotecari, manageri ai bibliotecilor, cercetători științifici etc., o contribuție remarcabilă fiind adusă de participanții din România, de la Biblioteca Județeană „Octavian Goga”, Cluj-Napoca; Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman”, Constanța; Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea; Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, Brăila; Fundația „Progress”, București; Biblioteca Județeană „Christian Tell”, Gorj.
Finalizat
Doritorii sunt invitați să admire o colecție impresionantă de articole vestimentare cu valoare artistică deosebită al brăndului autohton „Coreli”, designer și fondator Corina Hamureac.
Finalizat
De Ziua Internațională a Cititului Împreună, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” lansează o nouă ediție a Programului de lectură „Chişinăul citeşte”. Ioan Mânăscurtă. Citirea a doua, nu ultima (categoria adulți); Moni Stănilă. Țipă cât poți (categoria tineri); Ionela Hadârcă. UF! Ghid de conviețuire cu frații și surorile mai mici (categoria copii).
Finalizat
26 iunie, este marcată Ziua Internațională de Combatere a consumului și traficului ilicit de droguri. Evenimentul este menit pentru a crește gradul de conștientizare privind problema majoră pe care o reprezintă drogurile pentru societate.
Conferința Științifică „B.P. Hasdeu în știință, cultură și cărți”
lansarea cărții de poezii pentru copii, „Ghiozdanul lui Ionuț”, autor Alina Trofim
Discutăm despre cât de multe lucruri au avut părinții curajul să le spună copiilor, despre persecuțiile la care au fost supuși în perioada comunistă și ce impact a avut acest lucru asupra generațiilor care au crescut și asupra prezentului și viitorului – ale Republicii Moldova și României în egală măsură. Invitați – Ana Blandiana și Mark Mazureanu.
Cauta evenimente
Catalogul electronic al Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu