Finalizat
Conferința literară se va desfășura în cadrul programului de lectură „Chișinăul Citește” ediția XIX -a, categoria copii. La eveniment vor participa copii care vor recita, vor înscena și vor teatraliza fragmente din opera poetului. Invitat special autorul cărții.
Finalizat
În acest an Biblioteca „Târgu-Mureș” marchează 26 de ani de la fondare. Cu acest prilej, pe data de 24 noiembrie, biblioteca organizează o întâlnire cu scriitorul Ianoș Țurcanu.
Finalizat
Un dialog cu actrița și jurnalista Dana Ciobanu. Vom discuta despre meseria de actor de teatru și film.
Finalizat
Întâlnire cu Gabriela Lungu, actriță, Maestru în artă, Director la Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță”, în cadrul programului estival pentru copii „Provocarea verii” 2022.
Spectacol literar- artistic
Finalizat
Invităm toți doritorii la un spectacol literar-artistic de omagiere a poetului Mihai Eminescu, realizat în colaborare cu copiii de la Grădinița nr. 108.
Finalizat
Scriitorul Vasile Romanciuc va fi omagiat la Biblioteca „Târgu-Mureș” cu un program cultural-artistic.
Finalizat
Lansarea de carte „Toate întâmplările se prefac în cuvinte” este un moment important pentru a descoperi universul literar al scriitorului Vasile Romanciuc.
Finalizat
Lecția publică „Drepturile și responsabilitățile copiilor” expusă de Ludmila Bodiu, psiholog, Serviciul Telefonul Copilului, oferă sfaturi clare, utile și concrete la subiectul propus.
Finalizat
Scriitoarea Moni Stănilă, autoarea cărţii „Țipă cât poți”, va relata din tainele scrierii artistice. Se va expune firul narativ al textului, dar și atitudinea personală a scriitoarei referitoare la personajele create, se va discuta despre geneza operei , dar și despre așteptările autoarei de la cei care receptează mesajul – cititorii.
Finalizat
Descoperă aplicația „MAPS.ME – Hărți offline, navigare și ghiduri”, care te va ajuta să navighezi traseele cu mașina, pe jos sau pe bicicletă.
Finalizat
Invităm participanții serviciului „Ora TV” la ultima ședință, care va avea loc pe în incinta Bibliotecii „Târgu-Mureș”.
Spectacol literar- artistic
Finalizat
Spectacol interactiv și educativ consacrat cărții, bibliotecii și lecturii cu Natalia Caraman, animator.
Finalizat
În cadrul serviciului „Ora TV” copiii dezvoltă abilități de comunicare și socializare. Programul conţine ore de arta vorbirii ce presupun tehnici și mecanisme de studiu bazate pe exerciții de dicție, articulație și respirație, elemente de măiestrie actoricească, jucând diferite roluri. O nouă oportunitate de învățare este citirea și interpretarea textului „ Povestea iepuraşului de Paște”.
Finalizat
„Băiatul cu ghiveciul fără de flori”, o poveste populară coreiană care-i învaţă pe copii să fie cinstiţi şi să nu mintă niciodată, or, minciuna, dintotdeauna, a avut picioare scurte.
Finalizat
Descoperă aplicația „Știi să scrii” care te va ajuta, ca prin joc, să îți corectezi greșelile uzuale, dar și greșelile mai puțin obișnuite. Testează-ți cunoștințele!
Finalizat
S-au împlinit 60 de ani de la primul zbor al omului în spațiu și în acest context vom face o incursiune în istoria mai puțin cunoscută a aviației.
Ziua de 1 aprilie este recunoscută ca Ziua Umorului sau a Păcălelilor în majoritatea țărilor lumii. Invităm copiii la o discuție online despre originea acestui obicei și despre cei mai renumiți umoriști din țară.
Finalizat
„Povestea șoricelului fricos”, o poveste populară indiană cu o morală de neprețuit pentru copii: cel care nu este capabil să se mulțumească cu el însuși, suferă pentru că invidiază pe alții.
Finalizat
În dialog cu interpreta Viorica Lupu: despre activitatea muzicală şi realizările frumoase ce au împletit inspiraţia, dorința și profesionalizmul.
Finalizat
În dialog cu Mihai Spinei, elev, Liceul Teoretic Orizont, laureat al Olimpiadelor Naţionale şi Internaţionale de Matematică: despre rolul ştiinţei în societatea modernă și importanța matematicii în viața cotidiană.
În cadrul activității va fi prezentată povestea impresionantă a Stelei Tymofti, directorul Bibliotecii „Târgu-Mureș”.
Finalizat
„Maimuța fără coadă”,o poveste plină de farmec și învățăminte.
Finalizat
„Greierul și furnica” de A. Donici oferă atât copiilor cât și celor mari învățături prețioase.
Finalizat
Întâlnire online cu prozatorul și dramaturgul Dumitru Crudu în cadrul căreia participanții vor avea ocazia să discute și să-și exprime punctele de vedere personale în raport cu textul.
Finalizat
E relaxantă și reconfortantă audierea poveștii simple şi calde, plină de duioşie şi înţelepciune, în care chipul mamei rămâne a fi cel mai frumos motiv caracteristic operei lui Grigore Vieru.
Finalizat
Moralizatoare, instructive și cognitive sunt poveştile terapeutice de Mircea Grecu, a căror lectură expresivă și artistică va îndemna cititorul la reflecție.
Finalizat
Întâlnirea online cu scriitoarea și publicista Viorica Covalschi, autoarea cărţii „Moldița-Crăița și Zimbrișor-Cornișor de pe muntele Dor” va prezenta tainele scrierii artistice din perspectiva autoarei.
Finalizat
În noile circumstanțe sociale tema: Pisica pe copertă, capătă noi conotații. Structurarea tematică a publicațiilor despre pisici este o metodă eficientă de informare la acest subiect.
Finalizat
În cadrul discuției vor fi evidențiate părțile de bază ale temei abordate din perspectiva avantajelor și dezavantajelor. Se vor prezenta opinii și se vor formula argumente.
Finalizat
Pentru a cunoaște mai mult despre corpul uman și personalitate vă invităm la lectură, discuție și joc pe platforma ZOOM, la adresa: us04web.zoom.us/j/2217579169?pwd=eDBSSDBRTlFoRFViQlZ6VnU3bTJTQT09 Meeting ID:221 757 9169Password:hasdeu
Finalizat
Înțelepciunea moralei este evidențiată într-o fermecătoare poveste cu tâlc „Ursulețul cafeniu”, care relatează despre curaj, bunătate și dorul de casa părintească.
Finalizat
Discuție tematică axată pe rolul valorilor umane și ajutorul pragmatic care poate contribui la depășirea situațiilor de criză.
Finalizat
Un nou prilej de a bucura cititorii cu opera druțiană, plină de tâlc și de o înțelepciune proverbială este activitatea de explorare a textului „La poarta vorbelor frumoase”.
Finalizat
Un dialog captivant și informativ cu Angela Gavriliuk, redactor - prezentator, producător TV , Moldova 1 despre traseul de receptare a textului poetic de Alexei Mateevici „Limba noastră”.
Finalizat
Audierea basmului sârbo-croat „Cine nu muncește, nu mănâncă” va constitui o frumoasă oportunitate de a conștientiza că drumul spre succes este munca.
Finalizat
Discuția tematică se va referi la istoricul zilei de 27 august 1991, și la noțiunile de „independență” și „democrație”.
Finalizat
Din familia felinelor fac parte și pisicile care pot ținea o companie plăcută. Despre rolul lor se vor prezenta informații în cadrul discuției tematice: Ziua Internaţională a Pisicii.
Finalizat
Povestea cu caracter amuzant „Cum a devenit lupul cântăreț”, exprimă adevăruri de viață dincolo de aparențe. Este o lectură secvențială din culegerea „Povești și legende minunate”.
Finalizat
Identificarea și conștientizarea celor mai simple și vitale valori umane se va realiza prin teatralizarea poveștii „Fata babei şi fata moşneagului”, autor Ion Creangă.
Finalizat
Discuție tematică despre relevanţa şi importanţa prieteniei și recunoașterea ei ca un sentiment nobil şi valoros în viaţa fiinţelor umane.
Finalizat
Pe 21 iulie se împlinesc 199 de ani de la nașterea scriitorului Vasile Alecsandri. Cu acest prilej invităm copiii la un concurs de erudiție „Ghicește poezia și recită primul vers”.
Finalizat
Concursul literar consacrat creației scriitorului Vasile Alecsandri presupune o competiție în care vor fi evidențiați cei mai buni dintre participanți. Copiii vor identifica versul alecsandrinian, vor improviza și recita poezii.
Finalizat
Informații utile și curiozități despre orașul Chișinău veți afla în cadrul activității.
Finalizat
Vă invităm la ora de lectură în baza cărții „Maria Oltea - mama lui Ștefan cel Mare”, autor Elena Matasă. Întâlnirea va avea loc online, pe platforma ZOOM.
Finalizat
Dragi mici utilizatori! Vă invităm la ora de lectură și dezvoltare a vorbirii. Întâlnirea va avea loc online, pe platforma ZOOM.
Cauta evenimente
Catalogul electronic al Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu