În cadrul instruirilor, copii vor învăța prin joc programarea, construirea roboților și a diferitor mecanisme folosind piese, diferiți senzori, motoare. Pe lângă competențele digitale, copiii își dezvolta creativitatea și abilitățile inginerești.
Evenimentul va oferi copiilor prilejul de a-l cunoaște mai îndeaproape pe scriitorul Constantin Dragomir și de a dialoga în baza cărților sale.
Biblioteca „Transilvania” vă invită la o discuție pe marginea creației Raiei Rogac, filolog, jurnalist și redactor. Evenimentul se va desfășura în cadrul Serviciului „Lectură generoasă”.
Prin acest serviciu ne-am propus sa familiarizăm elevii cu norme simple, practice și utile în educația financiară.
Serviciul urmărește implicarea elevilor în acțiuni ecologice, dezvoltarea conștiinței asupra mediului înconjurător bazată pe respectul față de natură si protecția mediului, transformarea comportamentelor cotidiene ale elevilor prin formarea unui stil de viață ecologic, economic, sănătos și durabil.
Dragi prieteni, utilizatori ai bibliotecii „Transilvania”, vă invităm cu drag la o întălnire de suflet cu poetul, dramaturgul, prozatorul şi folcloristul Iulian Filip.
Biblioteca „Transilvania” Vă invită la o întâlnire de suflet cu scriitoarea Claudia Partole. Subiectul întâlnirii se va axa pe discuțiile asupra cărților „Fraierul” și „Rebela”.
În revista „Arbori și aripi” veți descoperi publicitatea cărților preferate, împărtășirea experiențolor de succes, care sunt direct proporționale cu lecturile de calitate, ceea ce înalță, oferă libertate, zbor continuu.
Evenimentul se va desfășura în parteneriat cu IPLT „Ginta Latină”. Invitat special: Ion Negrei, istoric, politician.
Întălnire cu scriitorul Vasile Romanciuc pe marginea cărții „De ce plânge clovnul?”. Activitatea este o modalitate perfectă de a cunoaște poeziile hazlii, dar pline de înţeles, îndemnându-i pe copii să citească pentru a creşte drepţi şi înţelepţi.