Events

Spectacol literar- artistic
Finalizat
Eveniment dedicat maeștrilor de cuvinte din Republica Moldova.
Finalizat
Invităm doritorii într-o călătorie literară cu scriitoarea Victoria Fonari și cartea sa „Jurnalul micului călător din Chișinău”.
Spectacol literar- artistic
Finalizat
Un spectacol dedicat Chișinăului în care vor evolua copiii Chișinăului de la Instituția de Educație Timpurie nr. 40.
Finalizat
O discuție cu Andrei Caramalău, stareţul Mănăstirii sf. Andrei, Durleşti.
Finalizat
Întâlnire cu personalităţi - Vasile Fotescu, jurist, lector universitar AMTAP şi Ion Tataru, silvicultor, jurist, antreprenor.
Finalizat
Dialog cu acad. Mihai Cimpoi, despre lucrările Congresului Mondial al Eminescologilor, ediţia a X-a.
Finalizat
La 31 august la Academia de Ştiinţe a Moldovei va avea loc deschiderea oficială a Congresului Mondial al Eminescologilor, ediția a X-a. Evenimentul se va desfășura sub genericul „Eminescu și lumea valorilor”, la care vor participă scriitori, traducători, graficieni, critici literari – eminescologi din căteva țări. Lucrările Congresului Mondial al Eminescologilor vor continua pe 1 septembrie la Centrul Academic Internaţional „Mihai Eminescu”, cu sesiunea de comunicări științifice, lansări de documente inspirate din universul eminescian, expoziţii de artă. Sunt invitați toți admiratorii operei eminesciene.
Spectacol literar- artistic
Finalizat
Un program cultural-artistic în aer liber/spațiu deschis în Scuarul Centrului Academic Internațional Eminescu, dedicat Sărbătorii Naționale „Limba noastră cea română”. Evenimentul va începe cu depuneri de flori, urmat de un spectacol literar-muzical, prezentare de expoziții tematice, etc.
Finalizat
Invităm doritorii la evenimentul de lansare a antologiilor de poezie: „Mărgăritare de dincolo de Prut”, „Sub framura Unirii” și „Lumini de curcubeu în pandemie”, la care și-au adus contribuția Veronica Pârlea-Conovali, Gheorghe Stratan, Gabriela Alej, Ion Machedon. Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a filialei CA Eminescu.
Finalizat
Invităm doritorii la un eveniment cultural In memoriam Nicolae Dabija. În cadrul evenimentului vor fi lansate două publicații semnate de scriitorul Nicolae Dabija: „Acest fulger care am fost”, „ Rănit din iubire”.
Cauta evenimente
Catalogul electronic al Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu