Events

Finalizat
Alături de Gheorghe Postolache, vor fi scriitorii umoriști Ion Diviza, Gheorghe Bâlici, Ștefan Agache, Victor Prohin, Alexandru-Horațiu Frișcu, Teodor Popovici, Efim Bivol, Ianoș Țurcanu, soția protagonistului - Nina Soroceanu, scriitoare și publicistă, jurnalista Valentina Cosmescu, rude, prieteni, cititori, bibliotecari și oaspeți ai bibliotecii.
Finalizat
Eveniment aniversar dedicat celor 75 de ani de la nașterea scriitorului Nicolae Rusu - „... un prozator pentru care autenticitatea e sinonim cu actualitatea” (Iulian Ciocan).
Finalizat
Concurs de Creație VIEREANĂ. Împreună cu publicul participant la concurs, dar și cititorii doritori de-a asista la eveniment, vom crea o atmosferă de cenaclu, cu recital, cântec și voie bună. Exprimându-ne, astfel, fericirea pentru poezia viereană, care ne reprezintă în tot spațiul românesc.
Finalizat
Cenaclul de scriere creativă science-fiction va avea misiunea de a contribui la dezvoltarea unei generații tinere de scriitori. Ședințele vor constitui o bună activitate extrașcolară pentru elevii din clasele liceale, fiind deschise și pentru participanții de alte vârste.
Finalizat
De Ziua Internațională a Cititului cu Voce Tare, împreună cu grupa pregătitoare „Izvoraș” de la Grădinița nr. 227, „Mlădița”, așteptăm să treacă pragul bibliotecii „Nenea soare”, însoțit de Angela Ganea, autorul generator de „soricei” pentru toți copiii.
Finalizat
La 15 ianuarie, de Ziua Poetului Mihai Eminescu și Ziua Națională a Culturii, așteptăm cititorii, tinerii declamatori de la liceele din capitală și din suburbii la o șezătoare literară pentru a celebra printr-un recital poetico - muzical.
Finalizat
Vă invităm la debutul editorial al adolescentei Ovidia Vataman, studentă la Centrul de Excelență în Muzică „Ștefan Neaga”. La doar 17 ani, tânăra condeieră se bucură să ține în mâini propria carte „Viața de orfan”, apărută sub auspiciile editurii „Pontos”.
Finalizat
Tonalitate și culoare activității vor da invitații speciali, poeții: Arcadie SUCEVEANU, Marcela MARDARE, Ana ONICA și Ianoș ȚURCANU, care e și moderatorul acestui eveniment literar-muzical. Împreună, vom crea o atmosferă adevărată de cenaclu, cu poezie, emoții, sentimente, cântece și flori în buchet multicolor.
Finalizat
Elevii de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” vor transforma întâlnirea cu Vera Crăciun în sărbătoare printr-un recital din creația poetei, desprinzând valori fundamentale, precum: bunătatea, dărnicia, cumsecădenia, omenia și empatia.
Finalizat
Ghidați de vice-directorul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, Elena Cojocari, vom afla despre bisericile vechi din Chișinău și tradițiile de hram.
Cauta evenimente
Catalogul electronic al Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu