Events

Expired
„Montana” este un roman despre războiul de pe Nistru, un roman-thriller, zguduitor, care te ține cu sufletul la gură. Un roman despre fragilitatea și demnitatea vieții, în Est.
Expired
Activitate dedicată Zilei Internaționale a Oamenilor în Etate, sărbătorită anual la 1 octombrie. Programul evenimentului include: poezii, texte, povestioare, eseuri, cântece etc.
Expired
Biblioteca „Transilvania” va invită la un dialog cu poetul, prozatorul, istoricul literar, eseistul și traducătorul Leo Butnaru pe marginea cărții „Ghicitori pentru micii cititori”. Autorul propune micului cititor ghicitori tematice, pentru momente pline de zâmbete și învățătură, însoțite de ilustrații cuceritoare. O carte frumoasă pentru cei mici.
Expired
Biblioteca „Transilvania” vă invită la o întâlnire de suflet cu Valeria Florea-Dascăl, scriitoare, prozatoare, jurnalistă, fostă realizatoare de emisiuni TV Moldova. În cadrul evenimentului vor fi lansate cărțile recent apărute: „Independența cu valiza la picior” și „Comorile neamului Untilă-Șatravca”.
„Cine, cine a venit” de Claudia Partole , o carte frumoasă pentru cei mici. Autoarea propune micului cititor poeme inedite și jucăușe, însoțite de o ilustrație cuceritoare.
Expired
Ce înseamnă un transport ecologic? De ce putem spune că este o alternativă eficientă? Ce putem face pentru a promova un transport ecologic? Răspunsul la aceste întrebări, precum și la altele, îl poți afla participând la activitatea „Un transport ecologic” din cadrul serviciului „Eco responsabil”.
„Patimile după Iov” de Val Butnaru este un roman contemporan, postmodernist, care conține unele tehnici realiste și tradiționaliste, despre istoria unei familii de basarabeni pe fundalul istoriei Basarabiei.
Expired
Micii cititori vor urmări experiențele prin care trec eroii și, astfel, vor învăța toleranța, bunăvoința, curajul, fidelitatea, integrându-se mai ușor în comunitate.
Expired
Vă invităm la o nouă întâlnire cu poetul, traducătorul și editorul Constantin Dragomir. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Instituția Publică Liceul Teoretic Sportiv nr. 2 și va oferi copiilor prilejul de a-l cunoaște mai îndeaproape pe scriitor și de a dialoga în baza cărților sale.
Scriitoul Ianoș Țurcanu în dialog cu cititorii cărții „Un cocor cu GPS”. Evenimentul va oferi copiilor prilejul de a-l cunoaște mai îndeaproape pe scriitorul Ianoș Țurcanu.
Cauta evenimente
Catalogul electronic al Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu