Events

Finalizat
Întâlnire cu personalităţi - Vasile Fotescu, jurist, lector universitar AMTAP şi Ion Tataru, silvicultor, jurist, antreprenor.
Finalizat
Dialog cu acad. Mihai Cimpoi, despre lucrările Congresului Mondial al Eminescologilor, ediţia a X-a.
Finalizat
La 31 august la Academia de Ştiinţe a Moldovei va avea loc deschiderea oficială a Congresului Mondial al Eminescologilor, ediția a X-a. Evenimentul se va desfășura sub genericul „Eminescu și lumea valorilor”, la care vor participă scriitori, traducători, graficieni, critici literari – eminescologi din căteva țări. Lucrările Congresului Mondial al Eminescologilor vor continua pe 1 septembrie la Centrul Academic Internaţional „Mihai Eminescu”, cu sesiunea de comunicări științifice, lansări de documente inspirate din universul eminescian, expoziţii de artă. Sunt invitați toți admiratorii operei eminesciene.
Spectacol literar- artistic
Finalizat
Un program cultural-artistic în aer liber/spațiu deschis în Scuarul Centrului Academic Internațional Eminescu, dedicat Sărbătorii Naționale „Limba noastră cea română”. Evenimentul va începe cu depuneri de flori, urmat de un spectacol literar-muzical, prezentare de expoziții tematice, etc.
Finalizat
Invităm doritorii la evenimentul de lansare a antologiilor de poezie: „Mărgăritare de dincolo de Prut”, „Sub framura Unirii” și „Lumini de curcubeu în pandemie”, la care și-au adus contribuția Veronica Pârlea-Conovali, Gheorghe Stratan, Gabriela Alej, Ion Machedon. Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a filialei CA Eminescu.
Finalizat
Invităm doritorii la un eveniment cultural In memoriam Nicolae Dabija. În cadrul evenimentului vor fi lansate două publicații semnate de scriitorul Nicolae Dabija: „Acest fulger care am fost”, „ Rănit din iubire”.
Finalizat
În dialog cu scriitoarea Veronica Bumbu: despre versuri care dăinuie în inimi Lumina Veșniciei prin Înălțare de Cuvânt. Moderator: Ștefan Sofronovici.
Finalizat
Scriitoarea Olesea-Olga Dînga: despre versuri, poezie și dragoste față de artă. Moderator - Ștefan Sofronovici.
Finalizat
Un dialog moderat de specialistul Ștefan Sofronovici, istoricul Anatol Petrencu și deportatul Andrei Olaru despre valurile de deportări ale populației din Basarabia și Bucovina de Nord.
Finalizat
Întâlnirea cu scriitoarea Irina Nechit este o reală revelație artistică prin descoperirea tainelor creații și universului imaginar-artistic.
Cauta evenimente
Catalogul electronic al Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu