Events

Finalizat
Această expoziție fascinantă este un prilej de a descoperi și de a vă pierde în universul magic al poveștilor redat prin intermediul minunatelor opere de artă în miniatură.
Finalizat
Romanul reprezintă istoria noastră basarabeană, trauma noastră geopolitică ca popor, ca spațiu mental și cultural.
Finalizat
În cadrul evenimentului vor participa: Valentina Mîslițchi, dr. în pedagogie, conf. univ. UPS „I. Creangă”; Emilia Lapoșina, dr. în pedagogie, conf. univ.; și interpreta Elena Manciu.
Proiectul cultural „Scriitorii pentru Capitală, Capitala pentru scriitori” este organizat de Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, în parteneriat cu Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” din Chișinău, cu sprijinul financiar al Direcției generale cultură și patrimoniu cultural al Consiliului Municipal Chișinău.
Finalizat
Biblioteca Centrală Vă invită la evenimentul de lansare a cărții „Prima și ultima iubire”, volum îngrijit de Mariana Vlas. În cadrul evenimentului vor participa: Victoria Fonari, dr. în filologie, conf. univ.; Liliana Dolgan, lector superior, Facultatea de Litere, USM. Moderator: Rodica Ursu Naniu, dr. în filologie.
Finalizat
În cadrul activității, vom discuta și analiza mesajul cărții „Întâmplări cu tâlc”, volum inclus în programul de lectură „Chișinăul citește”, ediția a XX-a.
Finalizat
Cu ocazia aniversării de 70 de ani a scriitorului, traducătorului, jurnalistului și editorului Ioan Mânăscurtă, Biblioteca „Onisifor Ghibu” și Editura „Princeps” anunță, în omagiul distinsului maestru al cuvântului, un concurs literar bienal cu două compartimente: eseu și science-fiction.
Biblioteca Centrală a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” Vă invită la întâlnirea cu scriitoarea Cristina Bujor, să discutăm și să tălmăcim mesajul cărții ,,Întâmplări cu tâlc”, volum inclus în programul de lectură Chișinăul citește, ediția a XX-a.
Finalizat
Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” Vă invită în zilele de 12 și 26 aprilie la lecția publică „Modul sănătos de viață și profilaxia maladiilor”. Invitată specială a evenimentului este dr. Luminița Suveică, conf. univ., cercetător șt. la USMF „Nicolae Testemițanu” din Chișinău.
Finalizat
Biblioteca Centrală a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, vă invită la întâlnirea cu prozatorul și jurnalistul Alexandru Popescu, să discutăm mesajul volumului de proză „Montana”, carte inclusă în programul de lectură „Chișinăul citește”, ediția a XX-a, categoria „Adolescenți”.
Cauta evenimente
Catalogul electronic al Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu