„Trandafirii din Mexic” este o carte despre străduință, putere interioară, rezistență și răbdare în fața încercărilor vieții.
Lucrarea recomandată realizează o incursiune în universul artistic a scriitoarei, unul neobişnuit și curajos, plin de umor, candoare şi ironie. Cartea „Țipă cât poți” n-are cum să vă lase indiferenți.
În cartea „Citirea a doua (nu ultima)”, autorul pune accentele pe omniprezența gândului ca punct de plecare în călătoria personală.
Lucrarea „Așteptându-l pe Godot” e despre sentimente şi emoţii rămase până acum neexprimate, dar pe care le putem recunoaşte ca ale noastre.
Prezentarea cărții „Ţipă cât poţi” este un moment important pentru a descoperi universul literar și creativ a scriitoarei Moni Stănilă.
Cartea reprezintă un minunat îndrumar de conviețuire cu frații și surorile mai mici, care îi va ajuta pe copii să se înțeleagă mai bine și să conviețuiască mai duios împreună.
Iarna este unul dintre cele mai îndrăgite anotimpuri de toţi copiii. Această povestioară relatează despre feeria iernii: primii fulgi, săniuşul, vacanţele de iarnă și tradiţiile din moşi-strămoşi.
Cartea „Chişinău în inima mea” insumează date istorice de la prima atestăre documentară a orașului Chişinăului, interviuri, articole, consemnări despre activitatea Preturii Centru a municipiului Chişinău.
O abordare inedită despre capitala Moldovei și locuitorii săi va fi prezentată prin intermediul cercetărilor asidue și bine documentate ale lui Iurie Colesnic.
Valorile general umane: bunătatea și capacitatea de-al accepta pe celălalt sunt reflectate în mod iscusit în lucrarea „Aproape sigur”.