Events

Finalizat
В рамках лектория „Дорога души” по истории искусств библиотека организует лекцию „Прерафаэлизм”. Приглашаются участники лектория и все желающие познакомиться с проявлениями китча в искусстве и различных областях. Проводит лекцию искусствовед Людмила Куликова.
Finalizat
Lecție publică susținută de Cornelia Cozonac, Centrul de Investigații Jurnalistice portalul Anticorupție.md. Scopul activității este de a informa adolescenții privitor la fenomenul corupției.
Finalizat
Lecție publică „Despre tradiții și obiceiurile de iarnă cu părintele Viorel Cojocaru” va include și relatarea tradițiilor și obiceiurilor de iarnă sărbătorite în alte țări.
Finalizat
Lecția publică „Marea Unire de la Alba Iulia” va fi susținută de dr. în istorie Ana Bîtcă.
Finalizat
Lecția va fi susținută de Liliana Cuhal, profesoară de istorie. La eveniment vor participa cu discursuri elevii a două instituții de învățământ: Gimnaziul Durlești și Școala profesională nr. 3.
Prelegerea publică „Istoria Filosofiei Renașterii” face parte din proiectul ZIF2022 și este dedicată Zilei Internaționale a Filosofiei.
Finalizat
Invitați speciali: reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor: Liuba Jignea-Suveică și Zghibarța Liudmila.
Finalizat
Lecția publică „Formarea și dezvoltarea orașului Chișinău până în sec. XIX” va îmbogăți cunoștințele participanților despre istoria orașului Chișinău, precum și arhitectura construcțiilor din trecut și din prezent.
Finalizat
Invitat: Viorel Bolduma, profesor de istorie și educație pentru societate, IP Centrul de Excelență în Construcții din Chișinău, lector universitar, Facultatea de Filologie și Istorie, UPS ,,I. Creangă” din Chișinău.
Finalizat
Zilele Chișinăului la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” demarează cu lecția publică: „Turiștii despre Chișinău sovietic” prezentată de către dr. hab. Aliona Grati. Tema comunicării reprezintă imaginea Chișinăului rămasă ca urmare a vizitelor diferitor oameni și personalități prin urbea noastră în perioada sovietică, în mod special, în anii 60-70.
Cauta evenimente
Catalogul electronic al Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu