Events

Finalizat
Час чтения в лицее им. „Петру Мовилэ” в начальных классах: Сказки и рассказы Виталия Бианки о природе и о животных. Проводит час чтения зав. секцией беллетристики Н. Руссева.
Finalizat
La 1 februarie, în incinta Bibliotecii de Arte, vom realiza activități consacrate lecturii în contextul Ziulei Internaționale a Cititului Împreună, care se marchează anual pe întreg mapamondul. Invităm toți doritorii să participe la acest act cultural, care va începe la ora 11:30 în sălile de bibliotecă.
Finalizat
Discuția tematică dedicată poetului Mihai Eminescu se va desfășura în cadrul clubului de lectură „Pe aripile poeziei”. Participanții clubului își vor deschide sufletul citind cele mai frumoase poeme din creația poetului, apoi vor dezvălui impactul poeziei asupra fiecăruia.
Finalizat
Discuție tematică axată pe romanul „Universul știe” de Erin Entrada Kelly. În cadrul ședinței clubului se va discuta despre o poveste iscusită cu protagoniști îndrăzneți, care la un moment dat se pierd în univers.
Finalizat
Discuție tematică în baza cărții „Spionul lui Eminescu” de Spiridon Vangheli. Participanții se vor transporta în lumea virtuală a lui Spiridon Vangheli și vor discuta despre atitudinea lor faţă de diferite situaţii și vor învăţa să discearnă esențialul de secundar.
Finalizat
Participanții vor aborda subiecte ce țin de emoțiile autumnale și care sunt concepute pentru a sensibiliza și a conștientiza puterea cuvintelor puse în versuri a celui mai frumos anotimp.
Finalizat
Discuție tematică în cadrul clubului de lectură în baza cărții „Copacul dorințelor” scrisă de Katherine Applegate. Participanții vor discuta despre importanța visurilor și a dorințelor oamenilor, indiferent de vârstă.
Finalizat
În cadrul evenimentului vor fi puse în discuție ideile stoice, valoroase și în timpurile actuale. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația Culturală Noua Acropolă Moldova.
Finalizat
Recital de poezie „În memoriam Alexe Rău” în omagiul celui care a fost Alexe Rău - o prezenţă notorie în cultura naţională, cu realizări remarcabile în domeniul biblioteconomiei, culturii şi filozofiei.
Finalizat
Discuție/dezbatere pe marginea romanului „Omul – amfibie” de Aleksandr Beleaev. Cartea este propusă spre lectură în cadrul concursului „Bătălia cărților” pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 11-14 ani.
Cauta evenimente
Catalogul electronic al Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu