Events

Finalizat
Activitatea reprezintă un Atelier de lectură ce include lectura și discuția asupra poveștii „Șoricelul și Micul Elefant” ce învață copiii să prețuiască prietenii, căci e foarte important să fii ascultat, ajutat și susținut la timpul potrivit.
Finalizat
Activitatea este destinată copiilor și părinților pentru a se învăța unii pe alții, că telefonul mobil nu este o jucărie, el trebuie folosit doar în diferite situații neprevăzute.
Finalizat
În cadrul atelierului de lectură se va lectura și discuta legenda „De ce cioara este neagră” din cartea „Cele mai frumoase mituri și legende”. Legenda va cultiva la copii spiritul prieteniei adevărate, precum și le va îmbogăți cunoștințele despre lumea păsărilor.
Finalizat
Povestirea „Despre dulciurile mâncate pe ascuns” din cartea „Uhu: Ghid de reeducare a părinților”, scrisă de Ionela Hadârcă, atrage atenția părinților asupra importanței alimentației pentru sănătatea copilului.
Finalizat
Atelierul de lectură le prezintă copiilor povestirea „Despre temele pentru acasă” familiarizându-i cu viața lui Ciufi și Cucuviță, elevi la școala de bufnițe în Crângul Stufos.
Finalizat
Invitat: Vlad Badrajan, doctorand, anul III, ULIM. Coordonator: Carolina Dodu-Savca, doctor, conferențiar universitar, decana Facultății de Litere, ULIM.
Finalizat
Serviciul „Ecolectura”, Atelier literar dedicat cercetării doctorale „Poietica romanului „Iubirile de tip pantof. Iubirile de tip umbrelă” de Matei Vișniec sau cum faci dintr-un „pantof” o „umbrelă”?”.
Finalizat
Invitata specială a evenimentului va fi Rodica Coțaga, master Université d'Aix-Marseille, profesoară FLS, Alianța Franceză din Moldova. Activitatea va fi moderată de Carolina Dodu-Savca, doctor în filologie, conferențiar universitar, decan, Facultatea de Litere ULIM.
Finalizat
Scopul serviciului este punerea în circuit a marilor opere, explorarea și proiectarea lor în experiența de viață profesională și personală. Invitat special: Iulian Filip, poet, dramaturg, folclorist.
Finalizat
Prin intermediul acestei activități vom stimula curiozitatea copiilor pentru explorarea mediului inconjurător, cunoașterea păsărilor călătoare și importanța lor.
Cauta evenimente
Catalogul electronic al Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu