valori culturale

Cu prilejul Zilei Internaționale a Cititului Împreună, Vă invităm la o întâlnire cu poeții: Serghei MASLOBROD, Svetlana VAKAROVA, Larisa COROPCIANU, Evghenia PERMEACOVA și Liudmila KULIKOVA.
  • ianuarie 27, 2023
Vezi mai mult
Evenimentul va oferi copiilor prilejul de a-l cunoaște mai îndeaproape pe scriitorul Constantin Dragomir și de a dialoga în baza cărților sale.
  • ianuarie 26, 2023
Vezi mai mult
Vă invităm la o discuție cu V. Malcoci despre fenomenul complex al originii și evoluției elementelor decorative, morfogeneza formelor, precum și iconografia motivelor ornamentale.
  • ianuarie 19, 2023
Vezi mai mult
Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” organizează în perioada 11-15 ianuarie 2023, evenimente dedicate marelui poet Mihai Eminescu și Zilei Națională a Culturii, cu genericul: „Mihai Eminescu - pași spre eternitate”. Activitățile se vor desfășura în filialele Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.
  • ianuarie 12, 2023
Vezi mai mult
În acest an, Centrul Academic Internațional Eminescu marchează 23 de ani de la fondare. Cu acest prilej, precum și cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, Vă invităm la o serie de evenimente care vor avea loc în zilele de 11, 13 și 15 ianuarie 2023.
  • ianuarie 10, 2023
Vezi mai mult
Activitatea reprezintă o veselă discuție despre Crăciun, Anul Nou, Moș Crăciun, Alba-ca-Zăpada și alte personaje ce țin de aceste luminoase și magice sărbători, care sunt cele mai iubite și așteptate de către copii.
  • decembrie 23, 2022
Vezi mai mult
Biblioteca „Transilvania” Vă invită la o întâlnire de suflet cu scriitoarea Claudia Partole. Subiectul întâlnirii se va axa pe discuțiile asupra cărților „Fraierul” și „Rebela”.
  • decembrie 2, 2022
Vezi mai mult
Participanții la eveniment vor audia fragmente literare din creația poeților contemporani în lectura actorilor și scriitorilor N. Soroceanu, E. Iurcu-Urâtu, Alexandru Cosmescu, Galina Lazarenco ș.a. Spectatorii vor fi plăcut surprinși de peisajele autumnale, expoziția-foto „Ano-Timpurile Chișinăului”, autor Andrei Viziru.
  • octombrie 28, 2022
Vezi mai mult
„Antologia Bucuria cuvintelor”, cuprinde creații lirice, povestiri și scrieri cu conținut evocator, toate ilustrând dragostea românului pentru înțelegere între oameni și solidaritate.
  • august 26, 2022
Vezi mai mult
Vă invităm la o întâlnire cu scriitorul Victor PROHIN. Evenimentul este organizat de Uniunea Scriitorilor din Moldova în parteneriat cu Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”.
  • iulie 27, 2022
Vezi mai mult
Cauta evenimente
Catalogul electronic al Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu