Events

Vă invităm la o întâlnire cu scriitorul Victor PROHIN. Evenimentul este organizat de Uniunea Scriitorilor din Moldova în parteneriat cu Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”.
Finalizat
Activitatea se va desfășura în incinta bibliotecii cu participarea scriitoarei Claudia Partole care se va întâlni cu elevii LT „Elena Alistar”.
Finalizat
Organizatorii Cenaclului Republica vă așteaptă la un maraton poetic. Invitații noștri: Veronica Ștefăneț; Artur Cojocaru; Iraida Darmancev; Silvia Goteanschii; Dumitru Fanfarov; Victor Țvetov; Alexandru Vakulovski; Moni Stănilă.
Finalizat
Vă invităm la o serată literară dedicată totalmente poeziei, dragostei și creației lirice.
Finalizat
Recital de poezie „În memoriam Alexe Rău” în omagiul celui care a fost Alexe Rău - o prezenţă notorie în cultura naţională, cu realizări remarcabile în domeniul biblioteconomiei, culturii şi filozofiei.
Finalizat
Vă invităm la un dialog cu poetul, dramaturgul, prozatorul şi folcloristul Iulian Filip, pe marginea cărții „Pâine de la iepure”. Direct din casa iepurașilor, Iulian Filip va veni cu povestiri, poezii, cântece, voie bună și multă culoare.
În contextul Zilei Internaționale a Francofoniei, participanții clubului „Pe aripile poeziei” vor recita poezii din creația poeților francezi: Alfred de Musset, Marcel Proust, Paul Verlaine, Victor Hugo, Freeman ș.a.
Finalizat
Activitatea va familiariza cititorii preșcolari cu o nouă carte a poetului Vasile Romanciuc scrisă cu multă măiestrie și dragoste pentru copii.
Medalion literar-artistic „Patria românească” dedicat Marii Uniri din 1918. Invitat special: Alexandru Moraru, istoric
Finalizat
Medalion literar-artistic consacrat orașului Chișinău.
Cauta evenimente
Catalogul electronic al Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu