Events

Urmeaza
La eveniment vor participa editorii acestui volum: Alexandru Moraru și Alexandru Ganenco. Invitat special este prof. universitar dr. hab. Valentin Constantinov, moderator: Alexandru Moraru.
Finalizat
La acest eveniment, desfășurat în parteneriat cu Uniunea Internațională a Oamenilor de Creație, vor participa oameni de creație: poeți, pictori, scriitori, critici literari ș.a.
Finalizat
Întâlnirea scriitoarei Zina Izbaș cu elevii se va începe la ora 12:30 în sediul Bibliotecii de Arte „Tudor Arghezi”. Vă așteptăm cu drag să asistăm la o întâlnire de suflet în baza unei noi cărți extraordinare pentru copii!
Finalizat
Invitată de onoare va fi protagonista evenimentului: dr. în filologie Maria Cosniceanu. Vor fi prezenți reprezentanți ai Primăriei mun. Chișinău, cercetători, reprezentanți ai MEC, responsabilii și coordonatorii ediției, alcătuitorii volumului, bibliotecari, discipoli, colegi de breaslă și prieteni ai reputatei lingviste Maria Cosniceanu.
Finalizat
Proiectul „Scriitorii pentru capitală, capitala pentru scriitori”. întrunește la o masă de discuții scriitori, profesori, cititori unde se va aborda tema despre contribuția scriitorilor la crearea unei imagini de capitală culturală a Chișinăului în conștiința publicului larg.
Finalizat
În contextul Zilei Internaționale a Cărții pentru copii, Filiala de Arte organizează o întâlnire cu scriitorii Ecaterina Iurcu-Urâtu, Nina Soroceanu, Valeria Dascăl ș.a.
Finalizat
Biblioteca Centrală Vă invită la o discuție cu criticul literar Lucia Țurcanu și scriitorul Ion Buzu despre volumele "Urmuz, cei dintâi trăzniți" (proza) și "A cui e casa asta" (poezie), autor Al. Vakulovski.
Finalizat
Sensibilă și creativă, Zina Izbaș valorifică poeticul prin vocea eului liric din cartea „Baladă cu timp rebel”.
Finalizat
Eveniment dedicat celor 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I.
Finalizat
Lansarea volumului „Călătorii identitare” semnat de Mihai Nicolae, istoric.
Cauta evenimente
Catalogul electronic al Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu