În program vor derula cântece folclorice, urături, un scurt istoric al sărbătorii creștine Sfântul Vasile. Invitați speciali: naistul Vasile Iovu, academicianul Vasile Căpățână, cărturarul Vasile Malanețchi, cercetătărul Vasile Chiseliță, pictorul Vasile Didâc, lectorul Vasile Fotescu ș.a.
Activitatea reprezintă o veselă discuție despre Crăciun, Anul Nou, Moș Crăciun, Alba-ca-Zăpada și alte personaje ce țin de aceste luminoase și magice sărbători, care sunt cele mai iubite și așteptate de către copii.
Lecție publică „Despre tradiții și obiceiurile de iarnă cu părintele Viorel Cojocaru” va include și relatarea tradițiilor și obiceiurilor de iarnă sărbătorite în alte țări.
În contextul Sărbătorilor Pascale,
Vă invităm la o întâlnire cu folclorista Mariana Cocieru, dr. în filologie, Institutul de Filologie Română „B. P. -Hasdeu”, pentru a discuta despre tradițiile și obiceiurile de Paști.
Invităm toți doritorii la lecția publică „A venit Dragobetele”, unde vor afla origini, tradiții și superstiții dedicate acestei sărbători.
Dragobetele este o sărbătoare tradiţională românească, care este considerată sărbătoarea dragostei şi a începutului de primăvară.
Aspecte interesante despre luna Kislev din calendarul ebraic vor fi captivant prezentate în cadrul lecției publice tematice.
Lecția publică „Incursiuni în calendar: Heşvan” oferă informații utile și concrete la subiectul propus.
Мастер класс для детей по изготовлению из цветной бумаги предметов, символизирующих еврейский праздник Суккот.
În cadrul activității vor fi abordate aspecte interesante despre tradițiile și sărbătorile evreiești de toamnă.