Events

Urmeaza
Trainingul „Cultivarea inteligenței emoționale a copiilor” va contribui la creșterea copiilor echilibrați emoțional, capabili să facă față provocărilor vieții și să creeze relații sănătoase și satisfăcătoare cu ceilalți.
Finalizat
În penultimele zile de florar, cititorii ovidieni îl vor cunoaște pe autorul cărții „Montana”, scriitorul și jurnalistul Alexandru Popescu. Participanții vor pune în discuție cele două planuri tematice pe care romanul le dezvoltă, respectiv, și două linii de subiect.
Finalizat
Povestioarele din cartea „Întâmplări cu tâlc” de Cristina Bujor , prin diferite situații trăite de cățelul Tărcuș, pisoiul Zorba și alte personaje, învață copiii să fie toleranți, binevoitori, curajoși, prieteni fideli, să fie atenți unul față de altul și cei din jur, să-și corecteze greșelile la timp, să-și gestioneze emoțiile ș.a.
Finalizat
În cadrul atelierului de lectură vom intra în lumea basmelor lecturând și discutând basmul popular ucrainean „Vulpișoara, Motanul, Ursul, Lupul și Mistrețul”, în susținerea copiilor ucraineni, care ne învață că pentru a evita pericolul trebuie să fim isteți și îndrăzneți.
Finalizat
În cadrul evenimentului se va pune în discuție cartea scriitoarei „Întâmplări cu tâlc”, inclusă în Programul de lectură „Chișinăul citește 2023” pentru categoria de vârstă „Copii”.
Finalizat
Întâlnirea cu preotul Constantin Grosei se va baza pe cartea cărților - „Biblia”, genericul evenimentului fiind „Sărbătoarea care ne aduce speranța”.
Finalizat
Întâlnirea cu scriitorul Val Butnaru va avea loc la Biblioteca „Hristo Botev” cu participarea elevilor de la Colegiul Național de Comerț al ASEM și de la Liceul Teoretic „George Meniuc”. Se va discuta despre activitatea literară variată a scriitorului, debutul literar și cartea „Patimile după Iov”.
Biblioteca „Maramureș” Vă invită la o întâlnire de suflet cu scriitorul, publicistul si dramaturgul Val Butnaru, autorul cărții ,,Patimile după Iov”. Evenimentul se înscrie în cadrul Programului de lectură ,,Chișinăul citește”, ed. a XX-a.
Finalizat
În cadrul discuției se va vorbi despre istoria, cultura și problemele romilor cu privire la integrarea lor în societate. Invitați de onoare: Ion Duminică, dr. în științe politice; Liliana Cuhal, istoric; Elena Sârbu și Marin Alla, reprezentanți ai etniei rome ș.a.
Scriitoarea, Cristina Bujor, vine în bubliotecă să discute cu elevii clasei a II-a de la Școala Primară Grădiniță nr. 88, despre cartea sa ,,Întâmplări cu tâlc: Despre responsabilitate; Despre iubire”.
Cauta evenimente
Catalogul electronic al Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu