Programul zilei reunește lumea scrisului, lumea cărților și pe cea a cititului cu energia luminoasă a cuvântului românesc, cinstind originea lui latină alături de invitații speciali: scriitoarea Maria Pilchin, poeta Diana Istrati-Coarnă, pictorița Galina Vieru și familia Țâbuleac-Ciobanu: Mariana Țâbuleac, Ion Ciobanu și fiica Constanța.
În ajunul sărbătorii creștine de Paști, Biblioteca de Arte organizează o întâlnire a beneficiarilor din cadrul Serviciului Social „Asistență personală” DGPDC, moderator Daniela Martin.
Scriitoarea, Cristina Bujor, vine în bubliotecă să discute cu elevii clasei a II-a de la Școala Primară Grădiniță nr. 88, despre cartea sa ,,Întâmplări cu tâlc: Despre responsabilitate; Despre iubire”.
Lansăm un nou club de lectură cu genericul „Tainele cărții”. Mizăm pe forța de atracție culturală a grupului și influență pozitivă în comunitate.
De Ziua Internațională a Poeziei, Biblioteca de Arte organizează un recital de poezie care va fi însoțit de muzică vocală, interpretată de studenții de la Catedra de Management Artistic și Culturologie, AMTAP.
Alături de Gheorghe Postolache, vor fi scriitorii umoriști Ion Diviza, Gheorghe Bâlici, Ștefan Agache, Victor Prohin, Alexandru-Horațiu Frișcu, Teodor Popovici, Efim Bivol, Ianoș Țurcanu, soția protagonistului - Nina Soroceanu, scriitoare și publicistă, jurnalista Valentina Cosmescu, rude, prieteni, cititori, bibliotecari și oaspeți ai bibliotecii.
In memoriam Grigore Vieru „Mereu printre noi” - valorificarea operei poetică a marelui poet-patriot prin recitarea versurilor despre mamă, patrie și grai.
În program vor derula cântece folclorice, urături, un scurt istoric al sărbătorii creștine Sfântul Vasile. Invitați speciali: naistul Vasile Iovu, academicianul Vasile Căpățână, cărturarul Vasile Malanețchi, cercetătărul Vasile Chiseliță, pictorul Vasile Didâc, lectorul Vasile Fotescu ș.a.
Восьмой фильм из серии семейной саги под общим названием „Любовь приходит тихо”.
„E VREMEA COLINDELOR” – spectacol literar-muzical cu participarea Ansamblului „Cununița” de la Școala de Arte „Valeriu Poleakov”, condus de profesoara și interpreta Oxana MARDARI.
Programul artistic va include colinde tradiționale, precum și colinde și piese de Crăciun semnate de compozitorul Vlad MIRCOS, profesor de discipline muzical-teoretice la Școala de Arte „Valeriu Poleakov” din Chișinău.