Prin acest serviciu ne-am propus sa familiarizăm elevii cu norme simple, practice și utile în educația financiară.
ianuarie 23, 2023
Vă invităm la o discuție cu V. Malcoci despre fenomenul complex al originii și evoluției elementelor decorative, morfogeneza formelor, precum și iconografia motivelor ornamentale.
În program vor derula cântece folclorice, urături, un scurt istoric al sărbătorii creștine Sfântul Vasile. Invitați speciali: naistul Vasile Iovu, academicianul Vasile Căpățână, cărturarul Vasile Malanețchi, cercetătărul Vasile Chiseliță, pictorul Vasile Didâc, lectorul Vasile Fotescu ș.a.
„E VREMEA COLINDELOR” – spectacol literar-muzical cu participarea Ansamblului „Cununița” de la Școala de Arte „Valeriu Poleakov”, condus de profesoara și interpreta Oxana MARDARI.
Programul artistic va include colinde tradiționale, precum și colinde și piese de Crăciun semnate de compozitorul Vlad MIRCOS, profesor de discipline muzical-teoretice la Școala de Arte „Valeriu Poleakov” din Chișinău.
Atelierul de lectură, dedicat ”Poveștii de iarnă” de Serghei Kozlov, are ca scop de a educa la copii plăcerea de a asculta lecturi literare, de a dezvolta comunicabilitatea, inteligența, imaginația și de a cultiva dragostea făță de natură.
Discuția tematică „Curiozități despre natură” va îmbogăți cunoștințele copiilor despre natură, lumea animală și vegetală și va contribui la formarea unei atitudini grijulii față de natură.
În cadrul atelierului de lectură se va lectura și discuta legenda „De ce cioara este neagră” din cartea „Cele mai frumoase mituri și legende”. Legenda va cultiva la copii spiritul prieteniei adevărate, precum și le va îmbogăți cunoștințele despre lumea păsărilor.
Instruirile în arta macrameului continuă cu învățarea și exersarea fixării firelor pe bază cu ansa pe față și pe dos, extinsă, inegală etc. Participanții serviciului vor învăța nodul zigzag din două fire și vor afla despre semnificațiile metaforice și lingvistice ale acestuia.
Serviciul „Fantezie” continuă instruirile în arta macrameului cu un atelier de creație axat pe învățarea și exersarea nodurilor și ornamentelor principale.
Vom stabili cu copiii care sunt regulile de conduită în societate și vom învăța normele de comportament civilizat în cadrul primei activități „Manierați și respectați”.