Lecția publică „Basarabia în cadrul Imperiului Rus: evoluția politică, social-economică și culturală” va fi susținută de dr. în istorie Cristina Gherasim, lector universitar la USM.
Lecția publică „Urme bulgare la Chișinău”, susținută de Angela Olărescu, va contribui la o cunoaștere mai aprofundată a istoriei capitalei în rândul tinerii generații.
Lecția va oferi publicului informații despre străzile cu nume bulgare, monumente istorice, personalități de etnie bulgară care și-au adus aportul la dezvoltarea orașului Chișinău.
Lecția publică va fi susținută de dr. hab. Ivan Duminica și va avea loc în cadrul Zilelor Bibliotecii „Hristo Botev”.
Masa rotundă: „Болгаристы Кишинева и Одессы: взаимодействие и сотрудничество” dedicată contribuției în cercetarea și popularizarea istoriei și culturii bulgarilor din Republica Moldova și Ucraina.
Prezentarea volumului de poezie și proză autobiografică „O, Mamă, dulce Mamă” semnat de Maria Găitan Mozes.
Lansarea volumului „Gustul zâmbetului. Antologie de satiră și umor”, antologatori Ion Diviza, Gheorghe Postolache, Victor Prohin, reprezintă o modalitate de reflecție la tematica umoristică. Volumul include epigrame, parodii, aforisme și proză scurtă din 1945 încoace.
Lansarea de carte „Dramaturgia națională din anii ′90 în (con)textul postmodernismului”, autor Dorina Khalil-Butucioc, reprezintă un studiu de reflecție asupra conceptului de teorie teatrală, condiționat de lipsa unui mod decis și clar de relaționare a pieselor teatrale cu fenomenul postmodernismului.