Povești frumoase despre dorul de Acasă

Pe 8 decembrie, la 12.30, Filiala de Arte „Tudor Arghezi” va găzdui un eveniment literar, la care vor participa elevii claselor a IV-a de la Liceul Teoretic „Miguel de Cervantes”. Ei au manifestat un interes aparte pentru cartea „Povești frumoase despre dorul de acasă”, semnată de scriitoarea și jurnalista Zina IZBAȘ. Această carte are în cuprinsul ei 9 povestioare și e scrisă cu gândul la copiii născuţi pe alte tărâmuri, fie mai bogate sau mai civilizate decât al nostru.

„ACASĂ, când seara se lasă şi Luceafărul răsare, e mare, mare aşteptarea. Să reveniţi cu toţii, copiii şi nepoţii, povestea să v-o spun cu dorul de străbuni”.

Cartea este viu colorată și se citește lejer, fiind scrisă cu multă dragoste pentru cei mai așteptați copii. Lecturând-o, o veți cunoaște pe prințesa care vrea să zboare; veți fi cu sufletul la gură, aflând că porumbelul Gulli mai n-a pățit-o, din cauza motanului cel lacom și șotios, noroc de Prințesa Tanița și prințul Traian, care l-au salvat, dar veți face cunoștință și cu două surioare zâmbitoare – Letizia și Grațiella, și pe verișorul lor Armin, și pe Ilincuța cea zglobie, ah și despre această ceată de nepoți și nepoțele o să vă povestească autoarea volumului „Povești frumoase despre dorul de acasă”. Vă invităm la biblioteca de Arte „Tudor Arghezi” pentru a petrece interesant timpul cu oameni de carte, oameni de calitate.

Întâlnirea scriitoarei Zina Izbaș cu elevii se va începe la ora 12:30 în sediul Bibliotecii de Arte „Tudor Arghezi”. Vă așteptăm cu drag să asistăm la o întâlnire de suflet în baza unei noi cărți extraordinare pentru copii!

Detaliile Evenimentului