Măștile și rolurile actriței Aliona Oleinic

Evenimentul este conceput ca un omagiu adus cu ocazia jubileului de 50 de ani a doamnei Aliona Oleinic, Artistă Emerită, actriță la Teatrul Național „Satiricus”. Va fi un parcurs despre formarea protagonistei ca actor de teatru, treptele perfecțiunii pe care le-a avut de învins și rolurile jucate de ea pe scena teatrelor naționale. Întâlnirea cu actrița Aliona Oleinic va avea loc pe platforma online Google Meet și va fi distribuită pe pagina de Facebook a bibliotecii.

A avut tangențe și cu arta păpușărească, animând diverse personaje din literatura pentru copii, amânuit abil instrumentele satirei în piesele semnate de dramaturgii basarabeni contemporani Nicolae Esinencu, Dumitru Crudu, Andrei Strâmbeanu.

Aprecierea criticilor este meritoasă, o califică drept opersonalitate înzestrată multilateral, cu o factură actoricească deosebită, originală. Aliona Oleinic este sufletul manifestărilor cultural-artistice organizate la nivel municipal şi naţional.

Evenimentul este și un mesaj de felicitare a artiștilor noștri, care vor marca la 27 decembrie Ziua Națională a Actorului.

Leave a Comment

Detaliile Evenimentului