Maria Cosniceanu: în slujba numelui corect

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” lansează de Ziua Limbii Române, pe 31 august 2022, la 15.00, volumul „MARIA COSNICEANU: ÎN SLUJBA NUMELUI CORECT: Monografie bibliografică” + CD + versiune electronică / aut.-alc. Elena Ungureanu, Zinaida Tâmbur / Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, 2022, 200 p.

Monografia este dedicată reputatei lingviste Maria Cosniceanu, dr. în filologie, care a activat întreaga viață la Institutul de Filologie al AȘM. Cartea dispune de versiune tipărită și de versiune electronică (postată pe platforma Hapes.hasdeu.md și pe Zenodo.org). Fiecare exemplar este însoțit de un CD pe care sunt înregistrate peste 80 de înregistrări audio (Casa Radio). Volumul cuprinde: notă asupra ediției; tabel cronologic, studii dedicate, studii ale cercetătoarei, un interviu de ultimă oră bogat ilustrat, o bibliografie completă (cca 800 de titluri), 4 indexuri auxiliare.

Versiunea pdf a monografiei: https://hapes.hasdeu.md/

Invitată de onoare va fi protagonista evenimentului Maria COSNICEANU. La eveniment vor participa reprezentanți ai Primăriei mun. Chișinău, cercetători, reprezentanți ai MEC, responsabilii și coordonatorii ediției, alcătuitorii volumului, bibliotecari, discipoli și colegi de breaslă și prieteni ai protagonistei volumului lansat.

De asemenea, în Sala cu Coloane a Bibliotecii Municipale va fi vernisată expoziția virtuală cu genericul „Femei citind”.

Detaliile Evenimentului